'If you want to be original, be ready to be copied'. zei Coco Chanel

  • Geplaatst op
  • Door Suzan
  • 0

Afgelopen week ontving ik een bestelling uit Frankrijk. De meeste bestellingen ontvang ik uit Nederland, Duitsland en België. Ik vind het daarom extra leuk om te kijken waar de order precies vandaan komt in Frankrijk. Ik zag dat de order besteld was door de inkoopmanager van het Decathlon hoofdkantoor.  Nu kan het natuurlijk zijn dat ze heel graag in een Susy fietspakje wil fietsen en het op haar werk wilde laten afleveren. Maar ik vond al snel een Decathlon filmpje waarop foto’s van onze fotoshoot gebruikt werden op hun moodboard.  Oef, ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst even twijfelde om het item te versturen. Want wat als ze het item volledig zou kopiëren en in grote oplages bestelt in het Verre Oosten??   

 

Ik werk nu 16 jaar in de modebranche en weet dat merken heel veel kopiëren! Vooral de merken voor de massa die trends opvolgen bedenken niet zo snel iets nieuws. De designers hebben een mega hoge druk om ieder seizoen weer met nieuwe designs te komen. Het is daarom veel gemakkelijker iets te kopiëren i.p.v. iets zelf te bedenken. De designers gaan shoppen en kopen items die ze met kleine aanpassingen op de markt brengen. Vaak wordt het nooit exact gekopieerd want dat is strafbaar. Vroeger zei men dat er minimaal zeven verschillen moeten zijn maar in de praktijk blijkt het lastig te bewijzen.  Kopiëren in de fashion; Bijna iedereen doet het en het wordt een beetje gedoogd.  Je houdt het bijna niet tegen.

Toch zit er een groot verschil tussen kopiëren of inspiratie ergens vandaan halen. Ook Susy cyclewear doet inspiratie van andere merken op. Ikzelf haal inspiratie uit fashion en probeer dat toe te passen in de fietskleding. Ik vind fietskleding zelf niet zo vernieuwend dus ik kijk eerder naar fashion, running en yoga gear.   

 

Na vijf minuutjes kreeg ik eigenlijk alleen maar één grote glimlach op mijn gezicht. Een mega groot concern gebruikt Susy cyclewear als inspiratiebron!   Wat een mega mooi compliment!
Mijn stelling is altijd geweest ‘Wanneer je als merk gekopieerd wordt dan ben je goed bezig’ :)    Zelfs Coco chanel zei ooit 'If you want to be original, be ready to be copied'.

 

Thank you for making my day Decathlon! Ik wens jullie veel inspiratie toe!

 

Mijn moeder heeft het pakketje net op de bus gedaan.

 

XO Susy

 

copycat fashion

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.